Ikväll kan han nå finalen i Årets Kock

Stockholm Artikeln publicerades
Christopher Lai jobbar till vardags på &Vin i Karlshamn.
Foto: Privat
Christopher Lai jobbar till vardags på &Vin i Karlshamn.

Karlshamnskillen Christopher Lai är vidare till den andra dagen i Årets Kock 2019 - ikväll avgörs allt om det blir en final bland de åtta bästa!

24 kockar gjorde under onsdagen upp om 16 platser till dag 2 i prestigefyllda proffstävlingen Årets Kock.

En som är med i tävlingen är Christopher Lai, 29, som arbetar på restaurangen &Vin i Karlshamn.

Och det gick bra för 29-åringen som nu är klar för ”semifinal” och torsdagens upplösning när 16 ska bli 8 som sedan går till finalen den 12 och 13 september.

– Det har varit ganska många olika och spännande smakstilar i årets tävling och både kalla och varma rätter, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande.

– Vi kommer att ha ett starkt gäng som går ut imorgon (läs: torsdag) och det är helt öppet vilka åtta som tar sig till final, säger han.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.