Klappat och klart för bioflytt

Karlshamn Artikeln publicerades
Tomas Forsberg och Peter Johansson skrev under kontraktet tillsammans med Karlshamnsfastigheters vd Marie Wahlström.
Foto: Netport
Tomas Forsberg och Peter Johansson skrev under kontraktet tillsammans med Karlshamnsfastigheters vd Marie Wahlström.

Efter att biofastigheten lagts ut till försäljning har många undrat över framtiden för stadens biograf. Nu är det definitivt på pränt. 2021 flyttar bio till Östra Piren.

Sedan flera år tillbaka har det funnits en avsiktsförklaring som innebär att Bio Metropol ska flytta till etapp fem på Östra Piren, eller Netport Science Park som området numera kallas.

Det tycks dock inte ha satt sig i Karlshamnsbornas medvetande och flera har uttryckt oro för vad som ska hända när fastigheten där biografen huserar i dag lagts ut till försäljning.

Nu kan alla orosmoln definitivt skingras. Oavsett vad som händer med den nuvarande lokalen lever biografen vidare. Från och med år 2021 blir det i de nya lokalerna på Östra Piren.

Under fredagen tecknade Peter Johansson och Tomas Forsberg, som driver både Bio Metropol och Centrumbiografen i Ronneby, kontrakt med Marie Wahlström som är vd på fastighetsägaren Karlshamnsfastigheter.

– Det är ett tioårigt hyresavtal, berättar Samuel Henningsson som är projektledare för bygget av etapp fem.

- Vi kommer att skapa en biograf av absolut högsta klass, säger Tomas Forsberg. Dessa nya lokalerna ger oss förutsättningarna att investera i biobranschens bästa möjliga ljud- och bildsystem.

– Det är en framtidssatsning som kommer att skapa en flexibel resurs för hela Karlshamn då vi kan ha en mycket bredare verksamhet än bara traditionell filmvisning.

Samuel Henningsson berättar att det kommer att bli två biosalonger i den nya fastigheten. När bygget kan komma igång är inte helt klart. Den 25 januari går anbudstiden för entreprenaden som rör pålning och marksanering ut. Det handlar om ganska omfattande markarbeten som måste till innan själva bygget kan starta.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.