Konstutställning stödjer gränslöst läkararbete

KARLSHAMN Artikeln publicerades
Richard Wanglert vill lyfta fram den konstnärliga bredd som finns i närområdet.
Foto:Henrik Brandberg
Richard Wanglert vill lyfta fram den konstnärliga bredd som finns i närområdet.

Att lyfta fram konstnärlig bredd i närområdet och samtidigt stödja välgörande ändamål. Det är tanken bakom en stor konstutställning som pågår på Östra Piren.

Det är kulturföreningen Snabbhanarna som står bakom konstutställningen biennalen utan gränser. Det är föreningens andra stora utställning och som framgår av namnet är tanken att den ska återkomma vartannat år.

I år har man bestämt sig för att ta ett speciellt grepp.

– Tanken är att varje konstnär som deltar skänker 300 kronor till organisationen Läkare utan gränser, berättar Richard Wanglert som är en av arrangörerna.

Dessutom har några av de 36 utställarna valt att skänka hela eller delar av summan man får in från försäljning av konstverken.

Förutom att stötta den aktuella hjälporganisationen har arrangörerna också en ambition att lyfta fram den konstnärliga bredd som finns utanför de etablerade kretsarna.

– Vi vill framhålla att även de som inte lever på konstnärskapet till hundra procent kan vara duktiga. Vi vill vidga vyerna och kvaliteten.

I utställningen återfinns olika tekniker från skulptur till olika former av måleri. Även stilmässigt visas en bredd med allt från realistiskt till naivistiskt måleri.

Utställning finns i BTH:s lokaler på Östra Piren, som föreningen fått låna. Den samlade konsten finns att beskåda fram till söndag.