Körde olovligt för att hjälpa sjuk fru

Karlshamn Artikeln publicerades

Mannen döms för olovlig körning. Rätten tar inte hänsyn till att hans fru var sjuk.

Mannen, som är i 50-årsåldern, stoppades av polisen vid två tillfällen förra året då han kom körande i bil. Giltigheten för hans utländska körkort hade gått ut, men mannen har försvarat den olovliga körningen med att hans fru var sjuk och att han behövde komma till apoteket snabbt för att ordna läkemedel.

Tingsrätten anser dock att det inte varit fråga om en sådan nödsituation att man kan fria mannen. Man menar att det fanns möjlighet att få hjälp av sjukvården.

I samband med den ena av bilfärderna hade mannen inte på sig bilbältet. Han döms även för den förseelsen. Sammanlagt ska han betala böter på 2 000 kronor.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.