Kostnad spikad för glassbåtslyftet

Karlshamn Artikeln publicerades
Foto: Gunnel Persson

750 000 kronor plus moms. Det blir prislappen för att dra upp glassbåten.

– Det låter rimligt, säger ägaren Roger Karlsson.

Sydöstran kunde i går berätta att kommunen vänt sig till Kronofogden för att få upp den sjunkna glassbåten. Om inte ägaren kommer överens med kommunen om en annan lösning ska ett företag som Kronofogden handlat upp sköta bärgningen av båten.

– Vi har gjort en offentlig upphandling och firman kommer att lyfta bort båten, ta upp den på land och destruera den, berättar Per-Olof Walldén på Kronofogden.

Han berättar att det fanns en annan anbudsgivare som uppfyllde kraven, men att priset i det fallet låg på 900 000 kronor.

– Vi försöker hjälpa till att hålla priset nere, säger Per-Olof Walldén.

Arbetena kör igång den 19 mars och fram tills dess har glassbåtens ägare Roger Karlsson på sig att hitta en uppgörelse med kommunen. Han tycker att det pris som Kronofogden presenterat låter rimligt.

– Jag var rädd att det skulle ligga på 1,5 till två miljoner kronor. Det här är hanterbart, säger Roger Karlsson som nu ska se till att få ett möte med kommunen.

Han ser fram mot att få upp båten och sedan kunna koncentrera sig på att utveckla verksamheten. Roger Karlsson berättar att han har en del nya planer för glassförsäljningen framöver.