Kräver att handlare betalar för reparationen

Karlshamn Artikeln publicerades

En man boende i Tierp anmäler en bilhandlare i kommunen till ARN (Allmänna reklamationsnämnden). Han anser att handlaren ska stå för reparationskostnaderna för att fel som uppstått efter köpet.

Bilen köptes i augusti förra året och hade då gått 20 000 mil. I slutet av året gick ett löphjul till hjälpremmen sönder. Enligt köparen skulle det ha bytts i samband med tidigare service, något som inte gjorts.

Mannen hörde av sig till företaget och ville att bilen skulle bärgas till verkstad för reparation och att handlaren skulle stå för hela kostnaden. Svaret blev att man inte kunde lämna något garanti, eftersom man menade att någon skruvat med bilen.

Köparen framför i anmälan att felet bara har konstaterats och att reparation inte har påbörjats. Nu vill han att ARN ska uppmana företaget att stå för kostnaderna.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.