”24 grader varmt kött är inte okej”

Karlshamn Artikeln publicerades
Inspektörerna hittade flera brister på restaurangen. Bilden är från ett annat tillfälle.
Foto:

Det låter Miljöförbundet Blekinge väst meddela när de riktar kritik mot en restaurang i Karlshamns kommun.

Vid en oanmäld kontroll som genomfördes i början av mars hittade Miljöförbundets inspektörer flera brister på en restaurang i Karlshamns kommun.

Inspektörerna konstaterar att verksamhetens rutiner för hantering och upptining av kött och livsmedel är bristfällig.

Vid kontrollen förvarades tillagat kött i en plasthink i rumstemperatur. Köttet hade en yttemperatur på cirka 24 grader. För att minska risken att mikroorganismers tillväxt i livsmedlet behöver verksamhetsutövaren antingen kyla köttet till max åtta grader, eller varmhålla det över 60 grader innan det används.

Inspektörerna riktade kritik mot andra rutiner i köket, bland annat mot att olja förvarades på golvet. Miljöförbundet vill även att verksamheten ser till att det finns engångshanddukar på personaltoaletten och att några tätningslister rengörs.

Miljöförbundet kommer att följa upp avvikelserna vid ett extra kontrollbesök.