Lastbilschaufför släppt efter förhör

Mörrum Artikeln publicerades
2 bilder
Foto:Gunnel Persson

En lastbil och en personbil frontalkrockade på E22 mellan Mörrum och Karlshamn. Två personer fördes till sjukhus med allvarliga skador. Lastbilschauffören greps av polis, misstänkt för drograttfylleri, och släpptes senare efter förhör.

Inga vidare uppgifter om de båda skadades tillstånd har framkommit.

Vid 20-tiden rådde åter full framkomlighet på vägen.

Vid klockan 12.37 på måndagen inträffade en trafikolycka på E22 mellan Mörrum och Karlshamn.

En lastbil gick igenom vajerräcket och frontalkrockade med en personbil.

Två personer, en man och en kvinna, ska ha färdats i bilen och båda skadades allvarligt. Föraren av personbilen har förts med ambulans till sjukhuset i Kristianstad, och passageraren fördes till sjukhuset i Karlskrona.

– Vi har fått in en man som vårdas för alvarliga skador. Mer än så jag kan inte säga i dagsläget, säger Maria Wogensen, pressekreterare vid Centralsjukhuset i Kristianstad.

Räddningstjänsten beskriver en obehaglig scen vid olycksplatsen.

– När vi kom fram till platsen satt två personer fast i personbilen. Vi var tvungna att klippa upp taket för att få ut dem. Jag kan inte bedöma skadorna, men de var allvarliga, säger Simon Älgne, räddningschef i beredskap.

Lastbilschauffören, som är utländsk medborgare, ska ha klarat sig utan allvarliga skador, men greps efter olyckan av polis misstänkt för drograttfylleri samt vållande till kroppsskada.

Efter olyckan blev lastbilen ståendes över hela vägbanan. Det innebär att det nu är stopp för all trafik på E22 i området.

Olyckan innebar också att det blev svårt för blåljuspersonalen att komma fram.

– Vår styrka från Karlshamn kom fram snabbt och utan större problem. De som åkte från Sölvesborg hade det svårare på grund av köerna som började bildas, säger Simon Älgne.

Den här typen av olyckor, med lastbilar som viker sig som fällknivar, innebär stora utmaningar för räddningspersonalen.

– Vi har inte jättemycket erfarenhet av det, trafiken blir snabbt svår att hantera, säger räddningschefen.

Det var stopp i båda riktningarna från avfart Mörrum Ö fram till Karlshamn V. Man beräknade att vägen skulle vara återställd och öppen igen klockan 20.00, och den tidplanen kunde hållas.