Livlös man hittad bakom ratten – var påverkad

Karlshamn ,
Foto: Gorm,Kallestad

Vittnet blev oroligt när hon såg en livlös man i en bil. Det visade sig att mannen hade närmare 1 000 olagliga tabletter i bilen.

Händelsen inträffade i slutet av förra året då ett antal personer observerade en bilförare som betedde sig konstigt.

Enligt vittnen ska mannen ha varit i vägen för andra bilar och att en förbipasserande fick hjälpa till att ställa bilen på ett trafiksäkert sätt.

Därefter satt mannen i bilen, livlös, under en längre tid. Ett vittne blev oroligt och larmade en ambulans. I bilens passagerarsäte hittades 982 tabletter och ännu mer narkotika återfanns i mannens underbyxor.

Mannen själv hävdar att händelseförloppet var ett annat. Han ska ha färdats i bilen som passagerare tillsammans med en vän som han inte vill namnge. Bilen fick bensinstopp varpå vännen försvann iväg för att fylla en reservdunk. När han kom tillbaka drabbades bilen istället av ett elfel. Kompisen försvann iväg igen för att hämta startkablar men kom inte tillbaka.

Mannen somnade bakom ratten och vaknade först när ambulansen anlände till platsen.

En efterhandskonstruktion, menar tingsrätten som hittar flera luckor i mannens berättelse.

Han döms nu för narkotikabrott och ringa narkotikabrott, då han var påverkad av amfetamin, till skyddstillsyn med 100 timmars samhällstjänst. Om fängelse i stället hade valts som påföljd hade straffet ha blivit fyra månader.

Mannen förekommer under 14 avsnitt i straffregistret, bland annat för rattfylleri och grov olovlig körning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.