Man blev ofredad med sexleksaker och pizza

Karlshamn Artikeln publicerades
Foto: Johan Hultgren

En man i Karlshamns kommun har blivit utsatt för en lång rad av hemfridsbrott, sexuella ofredanden och ofredande. Nu har en kvinna dömts till rättspsykiatrisk vård.

Brottspunkterna var många när en kvinna ställdes inför rätta vid Blekinge tingsrätt. Hon misstänktes ha utsatt en man boende i Karlshamns kommun för en rad kränkande brott.

Bland annat ska kvinnan vid upprepade tillfällen ha beställt sexleksaker, bland annat en vibrator och ett penisformat ljus och glidmedel, till mannens adress. Men det slutade inte där.

Mannen fick även hem en pizza till mannen utan hans medgivande och vid upprepade tillfällen försökte hon bosätta sig i hans hem utan att ha rätt till det.

Hon har även uppsökt mannen trots kontaktförbud.

Kvinnan hävdar sin oskuld och menar att det är någon annan som beställt grejerna, att hon blivit utsatt för en identitetskapning.

Kvinnan har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning och det framkommer att kvinnan led av en allvarlig psykisk störning vid brottstillfällena.

Tingsrätten konstaterar att brotten motsvarar ett straffvärde på sex månader. Nu döms kvinnan till rättspsykiatrisk vård. Hon ska även betala 20 000 kronor i skadestånd till mannen för kränkningen samt 1 200 kronor för sveda och värk på grund av den sjukskrivning som mannen drabbats av efter händelsen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.