Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mässbesökare smakade på reseutbud

Temaresor med inriktning på mat och dryck är en trend inom resebranschen. Det tog den årliga resemässan på Östra Piren fasta på genom att i år ta in mat och dryck i mässkonceptet.
Karlshamn • Publicerad 27 januari 2018
Jan Grönlund sonderade utbudet av kryssningsresor.
Jan Grönlund sonderade utbudet av kryssningsresor.Foto: Henrik Brandberg

Det var som vanligt välbesökt på mässan som i år anordnades för 29:e året i rad. I vanlig ordning kunde mässbesökarna ta del av olika researrangörers utbud och låta sig inspireras av olika föreläsningar.

En nyhet för i år var att man tagit in mat och dryck i mässan och att besökarna kunde prova på både öl,vin och whisky samt mat signerad Gourmet grön. Ida Mauritzson från arrangerande Big travel berättar att det finns en naturlig koppling mellan det nya inslaget på mässan och folks resevanor. Mat och dryck har blivit ett allt viktigare inslag.

Annons

– Det finns mycket vinresor. Italien är stora på vin och mat.

En särskild resa på dryckestemat arrangeras från Blekinge upp till Sveriges ledande whiskytillverkare Mackmyra utanför Gävle.

Ida Mauritzson berättar också att en resetrend är kryssningar.

– Det är fortsatt jättestort. Det är mycket Medelhavet på sommaren och sedan också Karibien.

Någon som fastnat för kryssningssemester är Karlshamnsbon Lars Grönlund. Förra året gjorde han en resa som han själv tror är svår att toppa.

– Jag var på kryssning i Alaska. Sedan bilade vi en vecka i Kanada.

Han menar att kombinationen av enkelheten med att få allt serverat och den frihet som finns är det som lockar med kryssningsresandet. Under lördagen undersökte han utbudet av kryssningsresor. Ett möjligt framtida resmål är Panamakanalen.

Ida Mauritszon berättar att svenskarnas gamla favoritresmål Thailand börjat dala på listan.

– Däremot är det många som åker till USA, berättar hon.

Henrik BrandbergSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons