Modeprojekt på historisk mark

KARLSHAMN Artikeln publicerades
Niki Lazaridou visar resultatet av fotosessionen för modellerna Ella Olsson och Tilde Lundin.
Foto:Gunnel Persson
Niki Lazaridou visar resultatet av fotosessionen för modellerna Ella Olsson och Tilde Lundin.

Modefotografen Niki Lazaridou har i USA jobbat för flera stora modemagasin. Nu är hon tillbaka i barndomsårens Karlshamn och har knutit kontakt med blekingska kreatörer. Under tisdagen intog hon Skottsbergska gården för en fotosession i samarbete med bland andra Lotta Niemi.

Skottsbergska gården förvandlades under tisdagen från ett museum till en plats för en fotosession. Fyra modeller stylades av bland andra frisören Linda Schuster och kläddes i plagg skapade av Karlshamnsdesignern Lotta Niemi.

Själva kameran höll Niki Lazaridou i. Hon har jobbat för kända modemagasin som Vogue, Marie Claire Magazine och Puma med utgångspunkt från England och USA. Sedan en tid bor hon dock i Asarum.

– Jag föddes i Grekland, men flyttade hit när jag var ett år. Sedan bodde jag här tills jag var sju år. Då flyttade familjen tillbaka till Grekland.

Fotokarriären tog henne till USA, där hon verkat under flera år. Samtidigt flyttade hennes föräldrar åter Asarum och sedan en tid bor hon hos dem.

Hon konstaterar att det kan ha sina avigsidor att bo i en liten stad.

– Det är svårare att hitta professionella kreatörer, men sociala medier hjälper mycket.

Det var just via Facebook som hon fick kontakt med Karlshamnsdesignern Lotta Niemi efter att ha uppmärksammat hennes kreationer. Förutom att Lotta Niemi tagit fram kläder har hon också dragit ihop ett stylingteam.

Lotta Niemi är glad över samarbetet.

– Det har kommit fram hur mycket idéer som helst om framtida plåtningar. Det är kul att se vad det blir när man plockar ihop så här kreativa kvinnor.

Bilderna är i första hand tänkta att ingå i Niki Lazaridous portfolio, men kan också komma att dyka upp i modemagasin. Lotta Niemi konstaterar att det är en möjlighet att göra sig synlig för en större publik.