Mystiska stölder av toasitsar förbryllar

Karlshamn Artikeln publicerades
Butikschefen Peter Mattsson på City Gross har ett mödosamt jobb att hela tiden beställa nya toalettsitsar till stormarknadens offentliga toaletter.
Foto: Gunnel Persson
Butikschefen Peter Mattsson på City Gross har ett mödosamt jobb att hela tiden beställa nya toalettsitsar till stormarknadens offentliga toaletter.

Det har blivit en snackis, vem är det egentligen som stjäl och vandaliserar toalettsitsarna på City Gross? Ett 20-tal har försvunnit på bara ett år.

Nyheten som P4 Blekinge var först med att berätta sprider sig just nu som en löpeld via olika grupper på sociala medier.

Många branschtidningar inom handeln har också plockat upp nyheten om de mystiska toasitsarna som försvinner på löpande band från de offentliga toaletterna på City Gross i Karlshamn.

Det senaste året har har man blivit av med ett 20-tal toasitsar – i förra veckan var det dags igen, berättar P4 Blekinge.

"Jag vet inte varför man måste förstöra grejer. Det är idiotiskt och äckligt. Det är inget jag hade velat ta med hem i alla fall”.

– Tydligen är det någon som drar nytta av detta på något sätt men jag har väldigt svårt att tänka mig att man kan sälja en begagnad toalettsits, säger butikschefen Peter Mattsson till radion.

Trots upprepade stölder och förstörelse på toaletterna har man från butikens sida inte lyckats avslöja vem den mystiske toalettsitstjuven är.

– Jag har fått jobba upp en speciell kontakt som snabbt kan leverera en ny toalettsits till oss vid behov, säger Peter Mattsson vidare.

Medlemstidningen för de Handelsanställdas förbund, Handelsnytt, har också snappat upp händelserna.

– En kollega till mig såg att de hade gått iväg med toasitsen i en påse. Dagen efter konfronterades personen och då lämnades sitsen tillbaka, säger skyddsombudet Josefin Vadaszi till Handelsnytt.

– Jag vet inte varför man måste förstöra grejer. Det är idiotiskt och äckligt. Det är inget jag hade velat ta med hem i alla fall, säger hon vidare.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.