Ninas konditori stannar i Mörrum

Mörrum Artikeln publicerades
Nina Johansson äger och driver Ninas Konditori i Mörrum.
Foto:Gunnel Persson
Nina Johansson äger och driver Ninas Konditori i Mörrum.

Sedan ett år tillbaka har Nina Johansson letat efter en ny ägare till sitt populära konditori. Men nu är hon redo att ta bort annonsen från Blocket.

Ninas konditori har blivit en mycket uppskattad samlingsplats i Mörrum och priserna har regnat över verksamheten och dess personal. Men i november 2015 bestämde sig Nina Johansson för att det var dags att börja leta efter en ny ägare till verksamheten.

Annonsen på Blocket har legat kvar sedan dess men någon ny ägare har det inte blivit.

– Jag kände ett tag att jag hade svårt att räcka till. Och kan jag inte göra det jag gör till hundra procent vill jag inte göra det alls. Men nu har jag provat mina vingar på lite andra håll och känner mig hemma och motiverad på konditoriet igen. Nu vill jag landa här och ta en dag i taget, säger hon.

Hon berättade om det glada beskedet för Sydöstran samtidigt som konditoriet hade besök av tre moderata riksdagsledamöter, som var på plats för att diskutera företagares förutsättningar.

Annicka Engblom som företräder Blekinge i riksdagen, Åsa Coenraads som är ledamot i riksdagens Miljö- och jordbruksutskott samt Katarina Brännström, ledamot i arbetsmarknadsutskottet fick bland annat höra om de utmaningar som möter en mindre företagare på landsbygden.

– Det svåraste är att hitta utbildad personal. Väldigt få av de som läser konditori på gymnasiet väljer att faktiskt bli bagare eller konditor och det är nästan omöjligt att utbilda sig som vuxen, säger Nina Johansson.

Politikerna tog tacksamt emot uppgifterna och blev glada när de fick höra att hon har för avsikt att fortsätta bedriva sin verksamhet i Mörrum.

– Jag funderar hur jag ska jobba vidare nu, hur jag ska utveckla varumärket, produkter med mera. Exakt hur kan jag inte säga i dagsläget. Här och nu känner jag mig peppad, säger Nina Johansson.

Hon berättar att det börjar bli trångt i lokalen, men att den är svår att bygga ut. Men några planer på att lämna byn finns det däremot inte.

– Nej absolut inte, så länge jag driver Ninas Konditori är det Mörrum som gäller.

Efter besöket hos Nina fortsatte riksdagsledamöterna till Södra Cell för att diskutera större basverksamheter och deras utmaningar med logistik och skattefrågor.