Ny festival i Karlshamn - ska vara gratis för alla

Karlshamn Artikeln publicerades
3 bilder
Foto:Claes Jonasson

Rockmusiker, veteranbilar, tivoliarrangemang och god mat - när de lokala föreningarna den 2 september går samman för att anordna stadens första Bellevuefestival så är allt möjligt.

– Redan när du kommer ska du känna att du är välkommen in, och det kostar inte en jäkla krona, säger Tobias Mattsson från teknik- och eventföretaget Diamond Tech.

Tillsammans med Robin Falk från Rockos Konditori och fackförbundet LO står han den 2 september som producent för Karlshamns första Bellevuefestival.

Då fylls Bellevueparken med konserter, konstutställning, veteranbilsträff, föreläsningar, chokladhjul, grillad mat, loppis, ponnyridning, hoppborgar och mycket annat.

Det mesta ska vara gratis, och av det lilla som kostar pengar kommer vinsten gå till lokala idrotts- och kulturföreningar. En liten del kommer också gynna kommande års festivaler.

– Det här är ingenting vi bara vill göra en gång, utan vi hoppas kunna arrangera fler gratisarrangemang i Karlshamn framöver, säger Mattsson.

Producenterna letar fortfarande efter fler föreningar och nöjesaktörer som vill synas, uppträda eller stå med som arrangörer på festivalen. Flygfantasten Stefan Haggö är en av de som kommer vara på plats för att lära besökarna flyga med drönare.

Även banden Lovebomb och Fourever kommer att uppträda. Emanuel Norén från Studieförbundet NBV har knutit band mellan festivalen och några av de artister som varit mest omtalade lokalt i sommar, bland annat gatupoeten Tobijah Palm som Sydöstran gjorde ett stort reportage om den 4 juli.

Eftersom festivalen kommer kretsa kring de lokala föreningarna och deras engagemang för ett bättre Karlshamn så kommer Årets Eldsjäl att utmärkas. Redan nu kan man nominera sin föreningskandidat hos Rockos Konditori.

– Vi hoppas på några tusen besökare. Det bästa vore om vi kan fylla hela parken med folk, säger Robin Falk.

Frontfigurer

Festivalen i Bellevue

Några av de framträdande gestalterna för det nya arrangemanget är Tobias Mattsson från Diamond Tech, Robin Falck från Rockos Konditori, Rune Andersson från LO Västra Blekinge, Jens Ekenberg från Ekenbergs Auktioner, Solveig Johansson som konstnär, Lisa och Matt Bouvier från banden Lovebomb och Fourever, Emanuel Norén från Studieförbundet NBV och Stefan Haggö som drönarflygare.

Visa mer...