Nya inslag i Kulturkvarteren

Karlshamn Artikeln publicerades
Jens Ekenberg & Jennie Ekenberg från Ekenberg Auktion, Daniel Svensson festivalsamordnare.
Foto: Hibba Abbas
Jens Ekenberg & Jennie Ekenberg från Ekenberg Auktion, Daniel Svensson festivalsamordnare.

Karlshamns kommun presenterar ett antal nya inslag i Kulturkvarteren under Östersjöfestivalen.

Daniel Svensson, festivalsamordnare i Karlshamn har samlats med bland andra Jens och Jennie Ekenberg från Ekenbergs Auktion för att meddela vad som kommer hända i Kulturkvarteren under Östersjöfestivalen.

– Vi har en del nyheter som vi inte har provat innan och en del saker som vi har testat lite innan. Sen har vi också en del gammalt som återkommer, säger Daniel.

– En ny sak är att vi kommer ha en slöjdworkshop i konsthallen på Vinkelgatan för både barn och vuxna. Vi kommer även att ha slöjdhantverkare som ställer ut allt från trä till metall, fortsätter Daniel.

Inne på museigården kommer Karlshamns musikkår att spela, under ledning av Lena Larsson. Och på gräsplätten vid Mieån mittemot gamla biblioteket kommer det att finnas en scen, där lite olika roligheter är inplanerade.

– Torsdagen har vi inte planerat färdigt än, men på fredagen kommer det att hända något nytt. Vi har närmare trettio band med lokal anknytning som ska spela sin musik på scenen här. Det känns kul att få lyfta fram olika lokala band på festivalen och jag tror att många kommer vilja se dem, säger Daniel.

Lördagen har vi planerat på ungefär samma sätt som förra året, fast med en liten ändring. Vi hade auktion och antikvärdering och i år kommer vi att ha endast antikvärdering tillsammans med Ekenbergs Auktion.

Jennie Ekenberg berättar att värderingen kommer ske på en scenen med skärm och mikrofon, så att många kan titta. Det kommer att finnas fika och de hoppas på bra väder.

– Jag hoppas att det kommer mycket folk. Det är intressant att lyssna och jag tror att folk vill veta mycket, inte bara vad en sak kan vara värd utan vad det faktiskt är för något och vart det kommer från, säger Jennie.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.