Nyetablering i Citygallerian

Karlshamn Artikeln publicerades
– En dag ska jag starta en salong i gallerian, bara så att du vet. Theresa Sandgren i samtal med sin man. Nu blir det verklighet.
Foto: Gunnel Persson
– En dag ska jag starta en salong i gallerian, bara så att du vet. Theresa Sandgren i samtal med sin man. Nu blir det verklighet.

Theresa Sandgren har fått godkännande av övriga näringsidkare i gallerian. Nu öppnar hon en Paul Mitchell salong med schackrutigt golv.

– Det har gått snabbt. När Bonnie endast var en vecka gammal fick vi nys om att en lokal i gallerian stod ledig och då sattes bollen i rullning, säger Theresa Sandgren och fortsätter:

– Alla butiker i gallerian har fått godkänna företagandet. De och hyresvärden var överens, lokalen stod till Paul Mitchell Sveriges förfogande, de äger salongen och jag blir chef över den.

För några dagar sedan stod det bilar i lokalen. Nu är målarna på plats och inrednings- och produktleveranserna duggar tätt.

– Kunden ska få en unik upplevelse och vi ska vara trendsättande i Karlshamn.

– Tanken är att vi även ska bjuda in till vidareutbildningar och hårvisningar för frisörer och andra event i salongen och nagelteknologen Emma Karlsson kommer även att hyra en stol hos oss.

Theresa har jobbat som frisör i 18 år, utbildat sig till makeup artist och ständigt uppdaterat sina sax- och färgningsskills, bland annat i USA.

– När jag matar Bonnie, dagar som kvällar och nätter, ser jag ständigt till att uppdatera mig inom hår och makeup. Detta är min livsstil, skrattar Theresa.

Bara i Karlshamn finns det ett 30-tal salonger, hur ser du på konkurrensen?

– Vi hejar på varandra inom branschen, istället för att stjälpa. Jag har både fått höra att jag är en cool mamma som vågar och att de tycker det är roligt.

Bebis och livspussel?

– I början kommer jag att jobba 10 timmar i veckan. Vi har också anställt två tjejer, Louise Svensson och Carolina Svensson som arbetar heltid.

– Utan dem hade min dröm aldrig blivit sann.

Att lägga tid på pendling ser inte Theresa som något problem. Hon bor nämligen bara några promenadsteg från gallerian, men...

...närmre kan det bli.

– Det ska byggas lägenheter på Citygallerians tak och vi har satt upp oss på en. Sen tar jag hissen till jobbet, skrattar Theresa och säger sen eftertänksamt:

– Vågar man inte chansa, vinner man inget.

Profil

Theresa Sandgren

Ålder: 36 år

Familj: Man, Magnus Sandgren och dottern Bonnie, 3 månader.

Uppväxt: Stockholm och Visby.

Intresse: Mat och vin, inredning, mode och resor.

Drömresmål: Maldiverna

Läser gärna: Självbiografier.

TV: Jag är en serienörd, har precis sett klart Alex och följer nu Bron.

Bästa frisyren: Klassisk page. Den passar gammal som ung och det finns många tekniska moment i den klippningen. Frisyren ser lätt ut att klippa men det är den inte.

Visa mer...