Efter storaffären – gymkedja vill bli ännu större

KARLSHAMN Artikeln publicerades
Foto:Gunnel Persson

Gymkedjan Motiva fitness har fått en ny ägare. Det är Wellness studio som tar över verksamheten redan i oktober.

Från och med 1 oktober går Motiva in i Wellness studio-kedjan. Motivas nuvarande ägare, Olle Hallstedt, kommer dock att finnas kvar som driftansvarig för anläggningarna i västra Blekinge.

– Jag kommer att jobba kvar som vanligt. Det känns jätteskönt att jobba med detta, men att inte behöva sitta med alla beslut, säger Olle Hallstedt.

Han tog över Motiva när grundaren Fredrik Andersson sålde verksamheten 2012. Under Olle Hallstedts ledning har det satsats på en ny anläggning i Riggenhuset. Nu ser han fram mot att jobba med utveckling av verksamheten och att jobba för en fortsatt expansion.

– Det är lite av min uppgift att hitta nya lokaler. Vi tittar bland annat västerut i Blekinge.

Motivas fem anläggningar i Karlshamn, Asarum och Olofström kommer nu att ingå i Wellnesskedjan som sedan tidigare finns etablerad på 14 orter.

Wellness studio startade i Ronneby 2004 under namnet Ron sportsclub och har i dag anläggningar bland annat i Karlskrona, Ronneby, Växjö och Kalmar.

Olle Hallstedt berättar att det faktum att man blir en större kedja innebär möjligheter för medlemmarna att träna på de andra anläggningarna som ingår i kedjan. Han känner sig trygg med den nya ägaren och berättar att han tidigare själv varit involverad i Wellness studio.