Ön blev populär - Tjärö nyanställer

Tjärö Artikeln publicerades
Sandra Löfgren, platschef på Tjärö, berättar att anläggningen ska nyaställa för att kunna möta besökstrycket.
Foto:Gunnel Persson
Sandra Löfgren, platschef på Tjärö, berättar att anläggningen ska nyaställa för att kunna möta besökstrycket.

Halvvägs in i säsongen kan Sandra Löfgren, platschef på Tjärö, konstatera att personalstyrkan behöver förstärkas för att klara trycket.

Färgen på husen flagnade och gräset växte sig högt. Men förra året tog Örjan Johansson och Kjell Grubin över Tjärö och gav turistfavoriten ett rejält lyft. En ny restaurang har byggts intill havet och den gamla serveringslokalen håller på och byggas om till övernattningsrum.

– Vi har fått en väldigt bra start. Efter förra säsongen som vi inledde mitt i sommaren bestämde vi oss för att öka på personalstyrkan lite inför 2017. Nu är vi 35 heltidsanställda som jobbar och det visade sig att vi behöver bli fler, säger Sandra Löfgren.

Bland annat förstärks serveringspersonalen och det behövs fler lokalvårdare och vaktmästare. Restaurangen är ofta fullbokad.

– Nu när vädret har varit fint har vi haft 380 lunchgäster tre dagar i rad, så dagens regn har nog varit välkommet för kökspersonalen.

Den större personalstyrkan behövs även för att klara de evenemang som arrangeras på Tjärö. Förra helgen var det över 1 000 orienterare på ön och senare i sommar kommer PLX-festivalen till anläggningen.

Sandra Löfgren säger att man siktar på att få en bra åldersmix bland de anställda. Vissa kommer att kunna börja redan i år men exakt hur många som behövs kan hon inte säkert säga.