Polischefen om dödsolyckan: ”Det är så tragiskt”

Karlshamn Artikeln publicerades
Anders Knutsson, stationschef hos polisen i Karlshamn.
Foto:Gunnel Persson
Anders Knutsson, stationschef hos polisen i Karlshamn.

En Karlshamnspolis avled i natt efter en våldsam krasch i tjänsten.

På stationen i Karlshamn hölls det under förmiddagen en minnesstund för den omkomne kollegan.

– I dag har vi ägnat all tid till att försöka ta hand om varandra i den här svåra stunden, säger lokalpolischefen Anders Knutsson.

Polisen i Karlshamn och övriga Blekinge drabbades av sorg sedan en av deras kollegor avled i tjänsten under en utryckning natten mot tisdag utanför Hässleholm.

– Det är så tragiskt, det är en tryckt och nedstämt här naturligtvis. I stort sett alla här kände honom och hade någon form av relation till honom. Vi tänker på hans anhöriga i denna svåra stund, säger Anders Knutsson, lokalområdeschef för Karlshamn, Olofström och Bromölla.

Vid klockan 10.00 under tisdagen hölls en minnesstund för omkomne polismannen.

– Vi var uppkopplade med hela polisområdet för att hedra honom och ta hand om varandra i den här svåra stunden. Vi har tagit hjälp av Kristianstad med de mest akuta ärendena för att vi ska kunna sitta ner och ha tid att sörja.

Svårigheten för de drabbade poliserna har varit att ändå få ihop dagen efter den tragiska händelsen, menar Knutsson.

– Världen utanför stannar inte upp, så vi har varit tvungna att pussla ihop det och göra det vi måste på något sätt.

Hur minns du din kollega?

– Han har varit anställd i nästan 15 år och jag har bara ljusa minnen av honom, både som person och polis. Han var trevlig, social och levde för sitt hundförarjobb, säger Anders Knutsson.

I hela polis-Sverige vajar flaggorna i dag på halv stång och klockan 12.00 hade man i hela landet också en tyst minut för den omkomne Karlshamnspolisen.

Hur olyckan kunde ske är ännu inte klarlagt och den utredningen görs av Helsingborgspolisen.

– Vi måste reda ut vad som hände och den formella utredningen görs av nordvästra Skåne för att vi inte ska få någon jävsituation, det är rutin vid sådana här händelser, säger Knutsson.