Polisen: "Ser ut som en olycka"

Karlshamn Artikeln publicerades
Foto:Gunnel Persson

Gårdagens svåra kollision på E22 ser ut att ha orsakats av en olyckshändelse. Det säger polisens förundersökningsledare.

Under måndagseftermiddagen inträffade en trafikolycka som snabbt fick svåra konsekvenser. En lastbilschaufför tappade kontrollen över sitt tunga fordon och for rakt genom vajerräckena och in i en mötande bil.

I den mötande bilen satt två personer, en man och en kvinna. Räddningstjänsten var tvungen att klippa ut de skadade i bilen. Kvinnan fördes till Karlskronaakuten men vårdas nu på annan avdelning. Mannen togs först till Kristianstad och under gårdagen vidare till Lund, och skadeläget uppges vara fortsatt allvarligt men stabilt.

I det inledande skedet var lastbilschauffören misstänkt för drograttfylleri, grovt vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik och han greps direkt efter olyckan.

Men nu meddelar polisens förundersökningsledare Bengt Jeppsson att misstankarna har släppts.

– Mannen släpptes strax före klockan sex på måndagskvällen. Det ska fortfarande göras vissa tester, men de flesta av misstankarna är borta. Nu ser det mer ut som en olycka, säger han.

Teorin är att chauffören träffade snömodden med ett hjulpar och att han sedan fått kast, vilket fick dragbilen och släpvagnen att vika sig som en fällkniv.

– Sedan hade han sådan otur att fordonet åkte rakt genom vajerräcket och att det blev möte precis då, säger Bengt Jeppsson.

Varför greps han misstänkt för drograttfylleri?

– Det var den bedömning som patrullen gjorde på plats. Det jag säger nu är inte kopplat till den här händelsen, men om en förare till exempel är röd runt ögonen och verkar svajig finns det fog att tro att det har missbrukats något preparat.

Nu väntar en teknisk undersökning av lastbilen, färdskrivaren och förarens telefon. Även bilen ska undersökas och vittnen ska höras.