Räckte ut tungan och gjorde våldsamt motstånd

Karlshamn Artikeln publicerades

På väg till nattklubben stötte den berusade mannen på poliser. När de försökte omhänderta mannen gjorde han våldsamt motstånd. Nu döms han till skyddstillsyn.

Mannen, som är i 30-årsåldern, har berättat att han druckit en del under kvällen men att han inte kände sig berusad. När han gick på trottoaren från en klubb till en annan mötte han en polisbil som körde sakta bredvid honom. Han kände sig provocerad av att poliserna tittade på honom och räckte ut tungan åt dem.

Mannen påstår att poliserna knäade honom på låret när de försökte omhänderta honom. Anledningen till att han gjorde lite motstånd var för att han blev rädd. Enligt poliserna var mannen väldigt omedgörlig när de försökte omhänderta honom med anledning av att han verkade vara berusad. Han försökte bland annat sparka dem. Även om det användes visst våld för att få honom med sig var det ingen som knäade honom.

Tingsrätten väljer att gå efter polisernas berättelse och dömer mannen till skyddstillsyn för våldsamt motstånd. Detta eftersom mannen tidigare har dömts vid två tillfällen för våldsamt motstånd. När det aktuella brottet inträffade, i december, hade mannen fortfarande prövotid.
Mannen förekommer totalt under 14 avsnitt i belastningsregistret. De flesta handlar om trafikförseelser.