Samkonsert drog publik vid torget

Karlshamn Artikeln publicerades
Det var många som ville lyssna till tonerna från den stora orkestern.
Foto: Henrik Brandberg
Det var många som ville lyssna till tonerna från den stora orkestern.

Under lördagen bjöds det på stor konsert vid torget. Karlshamns musikskola och Karlshamns musikkår slog sig samman för att uppmärksamma Blåsmusikens dag.

Under lördagsförmiddagen tågade Karlshamns musikkår genom staden och genomförde sin första lördagsmarsch för året. Konsertstoppet vid torget blev denna gång lite speciellt.

De cirka 35 kårmedlemmarna fick nämligen förstärkning av musikskolans olika blåsorkestrar. Det var orkestern Sammanslaget, bestående av de som spelar blås- och slagverksinstrument som gjorde gemensam sak med musikkåren.

Efter att ha spelat några egna låtar blev det gemensamt musicerande inför en stor publik som slutit upp längs Drottninggatan.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.