Schlagerkväll med Christer Björkman på festivalen

Karlshamn Artikeln publicerades
Foto:Christine Olsson/TT

Det pussel som är årets Östersjöfestival är nästan färdigt. Nu står det till exempel klart att schlageroraklet Christer Björkman bjuder in till en fest som går i melodifestivalens tecken.

Det saknas inte stjärnglans inför årets Östersjöfestival. Stora scenen kommer att gästas av inledningsvis Magnus Uggla, De vet du och Faråker och under resten av veckan fortsätter de stora namnen att avlösa varandra.

Torsdagen ska ha ett Karlshamnstecken och inleds med att TJ Leonard med band uppträder. Countryartisten är uppvuxen i Mörrum och Karlshamn men bor i dag i Stockholm.

Han följs av en favorit i repris när Karlshamn Wind Orchestra intar scenen för invigningskonserten. Anna Neah Deutgen kommer att stå för sången tillsammans med Anders Ekborg. Dirigerar gör Martin Arpåker.

– De kommer att göra konserten så mycket Karlshamn som möjligt, exakt hur vet jag faktiskt inte, säger festivalamiral Anders Jönsson.

Avslutar kvällen gör populära AC/DC Jam.

Fredagen ska ha tema Sverige och vad är svenskare än melodifestivalen? Dagen ska inledas med en konsert som P4 bjuder på och senare kommer sommarblekingen Danne Stråhed med Dynamo.

– Han har längtat efter att få uppträda på stora scenen under Östersjöfestivalen så det är kul att det gick att ordna i år, säger Anders Jönsson.

Det stora dragplåstret på fredagen blir Christer Björkman som håller i en schlagerkväll tillsammans med kören Schlagerfeber, ett liveband, Magnus Carlsson och Bella och Filippa från årets melodifestival.

– Det kommer att bli schlager på hela torget och Christer leder det hela tillsammans med Magnus Carlsson. Han kommer även att sjunga själv, säger Anders Jönsson.

Liksom alla konserter förutom den på onsdagen är det fritt inträde och Jönsson hoppas på stor uppslutning när den svenska schlagerhistorian spelas upp på scenen.

Lite mindre svenskt blir det senare på kvällen då bluesbandet Savoy Brown kommer.

– Det har varit ett pensionärsprojekt för min företrädare, Conny Nilsson och jag är glad över att han har kunnat hjälpa till att dra ihop det, säger Anders Jönsson.

Lördagen ska ha tema Europa och börjar med Lilla song contest där det ryktas om ett ukrainskt inslag.

Mr Big Jack från Polen kommer lite senare och sedan följer ett inslag som fått namnet "Stjärnglans - a taste of Europe".

– Robert Wells kommer med sitt elvamannaband, det blir riktigt mäktigt! Konserten blir lång och får inslag från Lettland, Litauen och något extra land. Från Sverige kommer Roger Pontare och Sofia Källgren. Lite extra roligt blir det att Emilio Walter från Fågelmara får chansen att vara med i en "duell" mot hans idol, Robert Wells.