Tillgängligt Karlshamn i Sverige-toppen

Karlshamn Artikeln publicerades
Foto: Hasse Holmberg / TT

Karlshamns kommun – på 15:e plats i Sverige och bäst i länet, enligt Humanas tillgänglighetsbarometer för 2018.

I Humanas ”Tillgänglighetsbarometer 2018”som offentliggörs i dag rankas Karlshamn som länets främsta kommun för sitt arbete med tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning, låter Humanas meddela i ett pressmeddelande.

Karlshamns kommun beröms för att den erbjuder unga med funktionsnedsättning sommarjobb, men har ännu inte full tillgänglighet på sin webbsajt.

– Det är på kommunnivå som man på allvar har möjligheten att göra samhället tillgängligt för alla. Karlshamn ska känna sig stolta, men absolut inte slå sig till ro.

– Vi hoppas att de och alla andra kommuner fortsätter detta viktiga arbete, säger Jonatan Arenius, tillgänglighetsansvarig på företaget Humana som står bakom undersökningen.

Tillgänglighetsbarometer bygger på en kartläggning av hur landets kommuner arbetar med tillgänglighet.

Sveriges kommuner har svarat på frågor om sitt övergripande tillgänglighetsarbete, men även hur tillgängligheten ser ut exempelvis på idrottsanläggningar eller kommunens webbsajt. 214 av landets 290 kommuner hade svarat på tillräckligt många frågor för att kunna rankas.

Karlshamn är bäst i länet och hamnade på en 15:e plats i riket.

Fakta

Länsranking

Karlshamn är bäst i Blekinge på tillgänglighet enligt Humanas undersökning.

Av Sveriges 290 kommuner var det 251 stycken som deltog men endast 214 av dem hade svarat på tillräckligt många frågor för att kunna rankas.

Så här placerade sig länets kommuner i rankingen.

1, Karlshamn - plats 15

2. Karlskrona - plats 45

3. Sölvesborg - plats 47

4. Olofström - plats 51

5. Ronneby - plats 53

Visa mer...