Sjuk häst visade inga spår av kvarka

KARLSHAMN Artikeln publicerades
Hästen på bilden är inte den som nämns i artikeln.
Foto: Gorm,Kallestad
Hästen på bilden är inte den som nämns i artikeln.

Den häst i Janneberga som isolerades med misstänkt kvarka visade inga spår av bakterien. Nu kan ridklubben i Karlshamn bedriva träning som vanligt.

Ridklubben i Karlshamn kan öppna igen. Sydöstran kunde i går berätta att den tvingades vara stängd för efter att en häst isolerats med misstänkt kvarka. Nu har provsvaret kommit och det visar inga spår av bakterien.

– I eftermiddags kom beskedet från Länsveterinären att provsvaret från den sjuka hästen var negativt, det vill säga ingen kvarka. Klockan 18.05 kunde veterinärerna öppna anläggningen igen, skriver föreningen i ett pressmeddelande.

– Vi är såklart glada att kunna öppna anläggningen igen. Det är vårt ansvar att ta misstankar på allvar, och den här gången gick det ju bra. Detta visar ännu en gång hur viktigt det är att ha isoleringsboxar på anläggningen, något vi kommer att sätta igång att bygga så snart det bara går, säger verksamhetschefen Anna-Maria Andersson i pressmeddelandet.

Den sjuka hästen har fått komma tillbaka till Janneberg.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.