Ska betala böter efter hot mot personal

Karlshamn Artikeln publicerades

Efter att ha hotat personalen tillkallades polis för att avlägsna mannen från Stadsmissionen. Nu döms han för olaga hot.

Mannen, som är skriven på en adress i kommunen, var i slutet av 2017 på Stadsmissionen i Kristianstad. Vid tillfället var mannen upprörd och arg på olika saker, bland annat på socialtjänsten. Han vrålade kackerlackor till övriga gäster och personalen beslutade sig för att avvisa honom från platsen.

Mannen förklarade då för en i personalen att hon skulle passa sig och öste ur sig okvädningsord. Han spottade också i riktning mot personalen. Polis tillkallades och nu har ärendet nått tingsrätten.

Mannen döms för olaga hot och ska sammanlagt betala 3 000 kronor i dagsböter.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.