Skyltbyråkratin fällde nästan Svängsta-slogan: ”Slagit pannan blodig”

Svängsta Artikeln publicerades
Sölvesborgaren Magnus Fagerberg vann Radio Blekinges slogantävling med "full rulle".
Foto:Jonathan Lundberg
Sölvesborgaren Magnus Fagerberg vann Radio Blekinges slogantävling med "full rulle".

Strax före jul kom den första vägskylten med texten "Full rulle i Svängsta" upp. Vägen dit var varken skyltad eller rak.

För ett och ett halvt år sedan fick Svängsta sin nya slogan. Det är en ordlek som bygger på tre typer av rullar: ABUs berömda fiskerullar, att Sven Melander med trollet Rulle kommit till bygden och att det blivit full rulle på samhällsföreningen.

Därefter blev det full rulle på processen för att uppföra fyra nya vägskyltar med budskapet - men Vägverket sträckte ut ett krokben.

– Vår sekreterare Ulla Olofsson har slagit pannan blodig i pappersarbetet och nästan varit nära att ge upp. Det är otroligt mycket byråkrati för att få upp en skylt, det måste sägas, säger samhällsföreningens ordförande Bo Gardesköld.

Fram till mitten i december 2017 tog det, innan den första skylten äntligen kunde uppföras vid Svängstas södra infart.

Nu väntar ytterligare tre, som ska placeras vid infarterna från Kyrkhult, Mörrum och Ringamåla. Det innebär nya högersvängar i byråkratins ringhörna - varje skylt kräver nämligen en ny omgång pappersarbete.

– Fritt fram är det inte, men den här gången vet vi ju bättre hur vi ska gå tillväga. Vi siktar på att få upp dem inom en mer rimlig tid än den första i alla fall, säger Gardesköld.