Stort karriärsprång för Holtne: ”Fantastiskt kul”

Karlshamn Artikeln publicerades
Niklas Holtne ser fram mot att samarbeta med Claes Malmberg och Adde Malmberg.
Foto: Gunnel Persson
Niklas Holtne ser fram mot att samarbeta med Claes Malmberg och Adde Malmberg.

Verateaterns primus motor Niklas Holtne tar ett stort karriärkliv.

I nästa års upplaga av Arlövsrevyn kommer han att delta både som manusförfattare och skådespelare.

Han samarbetar bland annat med nöjesgiganterna Claes Malmberg och Adde Malmberg.

Arlövsrevyn är en riktig institution i svenskt nöjesliv och Niklas Holtne ser fram mot nästa års uppsättning där han ska medverka.

– Det känns fantastiskt kul.

Bakgrunden till att Niklas Holtne blev aktuell för den namnkunniga revyn var när han och Veragänget gästade en av underhållningskvällarna i Alice Åkerblom och Sven Melanders trädgård i Svängsta.

– Jag och Kent Nilsson, som är konstnärlig ledare för Arlövsrevyn, träffades där och vi fattade tycke för varandra.

I och med att det sa klick mellan de båda nöjesprofilerna började diskussionerna om att göra något ihop ta form. Det har nu lett till att Niklas Holtne inte bara kommer att stå på den kända revyscenen, utan också hålla i manuspennan.

– Det ska skrivas nytt manus och det ska jag vara en stor del i. Det var en del av det jag önskade, berättar Niklas Holtne.

Han ser fram mot att arbeta med de rutinerade nöjesprofilerna Adde Malmberg och Claes Malmberg.

– Det ska bli jättespännande att jobba med dem. Jag kommer att sörpla i mig allt. Sedan hoppas jag att jag kan bidra med mina texter och mitt spel.

Att medverkan i Arlövsrevyn innebär ett stort karriärsteg för Niklas Holtne råder det ingen tvekan om. Han ser med spänning fram emot vad samarbetet med de välmeriterade humorikonerna det kan leda vidare till.

– Det handlar om totalt 65-70 föreställningar där vi spelar sex föreställningar i veckan. Det kan nog uppstå en bra kontakt och vänskap med ensemblen. Det är klart man tänker på vad det kan leda till, men man ska kanske inte drömma för hårt. Jag tar en dröm i taget, säger Niklas Holtne och menar att själva medverkan i revyn är en dröm som går i uppfyllelse.

– Jag har sagt att någon gång ska jag jobba med Adde Malmberg.

Samtidigt som han nu har siktet inställt mot nästa års revyäventyr har Niklas Holtne fullt upp med sluttampen av Verateaterns succéföreställning på &Vin. Vad engagemanget i Arlövsrevyn kommer att innebära för arbetet med Verateatern på hemmaplan lite oklart. Det kommer dock att påverka, konstaterar han.

– Spelplanen har förändrats och vi håller på att lägga pusslet nu. Det rör om lite i Veragrytyan. Det blir bra och det kan uppstå nya sätt att jobba.

– Det kommer snart besked om hur det blir i höst. Det man kan säga är att det blir förändringar, berättar Niklas Holtne.

Fakta

Arlövsrevyn

• Arlövsrevyn är Skånes största revy och har satts upp sedan mitten av 1990-talet.

• Förra året var det sedan starten 300 000 besökare som sett revyn.

• Pappa till Arlövsrevyn är Kent Nilsson. Man har haft många namnkunniga medverkande under åren och i år står Sven Melander åter på scenen.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.