Strejken trappas upp efter avvisat bud

Karlshamn Artikeln publicerades
I veckan väntas medlemmarna i Karlshamn gå ut i strejk tre timmar per dag under tisdag, onsdag och torsdag.
Foto: Gunnel Persson
I veckan väntas medlemmarna i Karlshamn gå ut i strejk tre timmar per dag under tisdag, onsdag och torsdag.

Det fanns en förhoppning om att parterna skulle komma överens. Under måndagen stod det dock klart att strejken i Stillerydshamnen fortsätter.

Medlarna presenterade ett nytt bud för att försöka hitta en lösning på konflikten mellan arbetsgivarorganisationen Sveriges hamn och den fackliga motparten Hamnarbetarförbundet.

Det står dock klart att Hamnarbetarförbundet avvisar budet, vilket innebär att det ser ut att bli fortsatt strejk i Stillerydshamnen under tisdagen.

– Vi har enhälligt beslutat att säga nej, säger förbundsledamoten Erik Helgesson till Sveriges radio Ekot.

Förutom tre timmars strejk under tisdagen, mellan klockan 13-16, väntar strejk under samma klockslag på onsdag och torsdag. Även nästa onsdag planeras för arbetsnedläggelse. Då sker strejken mellan klockan 7-9.

Arbetsgivarorganisationen har inte svara på medlarens bud. Sveriges hamnar tog dock beslut om att återkalla alla lockouter i samband med det nya medlarbudet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.