Succéprojekt årets stipendiat

KARLSHAMN Artikeln publicerades
Lars-Gunnar Bengtsson, ordförande för Stigmännen Karlshamns orienteringsklubb, med ”Hitta ut”-kartan.
Foto: Gunnel Persson
Lars-Gunnar Bengtsson, ordförande för Stigmännen Karlshamns orienteringsklubb, med ”Hitta ut”-kartan.

Friskvårdsprojektet ”Hitta ut” prisas av Åryds sparbanksstiftelse när Stigmännens orienteringsklubb får ta emot årets stipendium.

”Hitta ut har på tre år utvecklats till något stort i Karlshamn och lockat människor ut på strövtåg i kulturlandskapet. Projektet har blivit till något av en folkrörelse.”

Det skriver Åryds sparbanksstiftelse, som under fredagseftermiddagen avslöjade vem som får årets stipendium för kulturell och kulturfrämjande insats, i ett pressmeddelande.

Denna gång är det Stigmännen Karlshamns orienteringsklubb som fyra gånger har arrangerat ”Hitta ut” – där 15 medlemmar årligen lägger ner närmare 1 000 ideella timmar för att ta fram ”Hitta ut”-kartan – som prisas.

Projektet har också blivit en succé i Karlshamn sedan premiären 2010, särskilt under de senaste åren. I våras levererades kartor till 16 000 hushåll. Sedan dess har 1 578 personer registrerat sig och avverkat 14 456 mil ute i naturen på jakt efter checkpoints.

Stipendiet består av 10 000 kronor och ett diplom.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.