Mystiskt inbrott i polishuset - man bastade och drack öl

Karlshamn Artikeln publicerades
Polishuset i Karlshamn.
Polishuset i Karlshamn.

En man i 30-årsåldern tog sig in i polishuset i Karlshamn, satte på bastun och började dricka öl. Allt detta iförd en stulen skyddsväst.

Polishuset i Karlshamn håller nu på att renoveras och hantverkarna hade lämnat dörren till polishuset öppen för att bära in varor till renoveringen.

I torsdags förra veckan tog sig en man i 30-årsåldern in i polishuset, det skriver Aftonbladet. Han gick runt inne i polishuset utan att någon förstod att han var obehörig och hittade en skyddsväst som han satte på sig. Han hittade även öl som han gick och drack av och satte igång polishusets bastu.

Det var inte förrän mannen gick in på gymmet där en polis var och tränade som det uppdagades att mannen hade brutit sig in i polishuset.

Enligt polisen fanns det ingen risk att mannen skulle komma över ett skjutvapen.

– Nej, där har vi ett valv. Det är stängt, låst och kodat på alla konstens sätt så dit kommer man ju inte in, säger lokalpolisområdeschefen Anders Knutsson till Aftonbladet.

Mannen greps misstänkt för olaga intrång och stöld. Han fördes sedan till polishuset i Kristianstad men släpptes igen efter förhör.