Unga kemister experimenterade på Prästslättsskolan

Karlshamn Artikeln publicerades
Linnea Peterson Engkjaer, Tindra Wrangfäll, Iris Augustinsson och Svante Augustsson arbetade koncentrerat i hemkunskapssalen som fick fungera som tillfällig labbsal.
Foto: Henrik Brandberg
Linnea Peterson Engkjaer, Tindra Wrangfäll, Iris Augustinsson och Svante Augustsson arbetade koncentrerat i hemkunskapssalen som fick fungera som tillfällig labbsal.

Experimentlustan var stor bland eleverna på Prästslättsskolan under fredagen. Här uppmärksammades Kemins dag bland annat genom att utforska temperaturens påverkan på plaster.

Arrangemanget Kemins dag uppmärksammades på flera håll i landet under fredagen och elever i Karlshamn fick utlopp för experimentlustan bland annat på Kreativum och på Prästslättsskolan. I år deltog över 100 000 barn och ungdomar på skolor och science centers runt om i landet.

På Prästslättsskolan var klass 5 A i full gång under fredagsförmiddagen. Uppdraget var att använda kokhett vatten för att smälta plastgranulat och sedan använda den formbara plasten för att göra en egen uppfinning.

– Det handlar mycket om att lära sig följa instruktioner, berättade läraren Helena Torstensson.

Hon berättar att både fysik, kemi, teknik och biologi ingår i mellanstadieundervisningen.

– Just nu håller vi på med el och robotprogrammering.

Efter elevernas egna experimenterande följde ett lärarlett experiment där eleverna fick lära sig lite om grundämnen och det periodiska systemet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.