Utlyser belöning efter misstänkta mordbränder

Karlshamn Artikeln publicerades
Stefan Nilsson, vd på Kabo, är medveten om att det hela kan uppfattas som kontroversiellt, men menar att nöden inte har någon lag.
Foto: Gunnel Persson
Stefan Nilsson, vd på Kabo, är medveten om att det hela kan uppfattas som kontroversiellt, men menar att nöden inte har någon lag.

Efter flera bränder i Fridhem har Kabos vd Stefan Nilsson beslutat ta ett udda grepp. Han utlyser nu en belöning på 5 000 kronor till den som har information som leder till att brandstiftaren kan gripas.

Sydöstran har skrivit om att det varit tre bränder under fem dagar i bostadsområdet Fridhem. I samtliga fall handlar det om bränder som uppstått i källarutrymmen, den senaste i en tvättstuga.

Polisen hyser inga tvivel om att det handlar om anlagda bränder och man har bett allmänheten att vara vaksamma och höra av sig om man har gjort några iakttagelser.

Kabos vd Stefan Nilsson går nu ett steg längre i jakten på att få fast förövarna.

– Jag har utlyst en belöning på 5 000 kronor för information som gör att man kan få fast förövarna.

Han är medveten om att in initiativet kan uppfattas som kontroversiellt, men konstaterar att det är ett grepp som tidigare visat sig effektivt.

– Tidigare när jag jobbade i Bjuv var det också bränder. Där gjorde jag samma sak. Efter ett dygn gav det resultat och två pojkar på 13 år och 15 år kunde gripas.

– Jag vet att polisen är ambivalenta till det här, men jag menar att nöden har ingen lag.

Stefan Nilsson berättar att man från bostadsbolagets sida gjort insatser för att öka tryggheten för de boende. Man har anlitat ett vaktbolag som patrullerar området och det var en väktare som upptäckte den tredje branden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.