Väggaelevernas Grease imponerar

Karlshamn Artikeln publicerades

Charmigt, imponerande och proffsigt. Det är det samlade intrycket när elever på Väggaskolan dammar av musikalen Grease. I måndags hade föreställningen premiär och Sydöstran rekommenderar ett besök när den åter sätts upp för allmänheten på torsdag kväll.

Det är ett drygt 20-tal elever från olika gymnasieinriktningar som inom ramen för kursen individuellt val arbetat fram föreställningen. En av dem är Sofie Hallberg. Hon berättar att man jobbat med föreställningen tre timmar varje fredag sedan i höstas. Sista tiden innan premiären blev det mer intensivt med dagslånga repetitionspass.

Repandet gav resultat kan Sydöstran intyga efter att ha bevistat genrepet. Fina sånginsatser och en proffsig inramning vad gäller både ljus, ljud och sceneri. Sofie Hallberg berättar att bakgrunden till att valet föll på musikalen Grease delvis handlar om bra könsfördelning. I år är det ovanligt många killar som är med och därför kunde man passa på att välja just Grease.

Efter måndagens premiär stundar fler uppträdanden.
– Vi kommer att spela varje dag den här veckan för eleverna på skolan och på torsdag kväll är det en sista föreställning för allmänheten, berättar Sofie Hallberg.