2 x Hästö först ut att anta utmaningen

Karlskrona Artikeln publicerades

Hästös 99-tjejer blev först med att anta utmaningen.

Och de har redan börjat jobba för att lyfta ungdomsidrotten i Blekinge.

Först ut att anmäla sig till utmaningen blev Hästö IF:s 99-tjejer. En hästlängd efter kom 00-killarna från samma förening.
I deras Hästö IF finns redan tankar för att öka gemenskapen över laggränserna och mellan alla inblandade i föreningen, kan handbollspappan David Boulliant berätta.

För honom är det viktigaste att barnen har skoj när de idrottar. Men han tycker också att det är viktigt att föräldrarna får vara delaktiga i sina barns idrott.
Och så är det absolut i dottern Alvas lag.
– Vi har en jättebra dialog med tränaren. Vi känner verkligen att vi är behövda. Det är ju så mycket runtomkring själva handbollen. Och det måste ju vara det optimala att vi hjälps åt med det.

I Hästös tjejlag är det inga problem att få föräldrarna att ställa upp, både vad gäller att köra till matcher och fixa det praktiska kring läger och cuper.
– Vi är många som tycker att det är roligt att titta på matcherna, säger David, som i våras drog igång ett eget projekt; att bygga upp tjejernas muskler i knäna.

Han hade läst om det stora forskningsprojektet Knäkontroll och förstått att speciellt växande tjejer är i farozonen för svåra knäskador.
Många flickor i laget hade då börjat klaga på att de hade ont.

Startpunkten blev sommarens löpträning och några månader senare drog David igång med två 20-minuterspass i veckan. Ett för starkare knän och ett för bättre bålstabilitet.
Han är övertygad om att tjejerna har allt att vinna på handbollsplanen med den träningen.
– Jag kommer själv från karaten och där talar man mycket om att all kraft kommer från magen.

Vilka punkter tjejerna kommer att koncentrera sig på när de skriver sin handlingsplan för att lyfta ungdomsidrotten i Blekinge vet dock inte David Boulliant.
– Det får vi prata om, men jag gissar att det kommer att handla om att ha ännu roligare tillsammans.

Vill du och ditt lag/ träningsgrupp också anta utmaningen? Gå in på blt.se och kolla hur ni gör!