Alla kände för barnen

Karlskrona Artikeln publicerades
Barnen lilla uteoas på barnklinikens tak hade tagit mycket stryk av väder och vind, men det fanns bara pengar till själva renoveringen.
Barnen lilla uteoas på barnklinikens tak hade tagit mycket stryk av väder och vind, men det fanns bara pengar till själva renoveringen.

– Vi hade aldrig vågat hoppas på ett så fantastiskt gensvar – och vill någon, så går det fortfarande bra att skänka en liten slant...

I somras beslöt Landstinget Blekinge ta itu med den av väder och vind rätt så illa medfarna lek- och uteplatsen på barnklinikens tak, på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Men det fanns bara medel avsatta för en renovering av själva uteplatsen, inte till lekredskap och annan utrustning.

Det här rörde upp känslor i leden, i såväl företag och föreningar som bland privatpersoner, och snart avlöste den ena insamlingen den andra – och det ordnades dessutom en konsert där hela behållningen gick till kliniken, för införskaffande av de redskap och den utrustning barn och ungdomar vanligen frågar efter, när de vårdas på kliniken.

– Vi fick in över 160 000 kronor, och det är ju helt fantastiskt bra! Vi har redan också börjat lägga ut beställningar på bland annat en kombinationsgunga för funktionsnedsatta, berättar avdelningschef Lena Swärdh för Sydöstran.

Det blir också en del andra populära barnlekredskap – och en tonårshörna med rottingmöbler, och rikligt med laddningsuttag för mobiltelefoner.

– Så snart vädret tillåter det frampå vårkanten möblerar vi upp vår lilla oas häruppe, och förhoppningsvis ska den stå återinvigningsklar någon gång i månadsskiftet april-maj, berättar en nöjd och tacksam Lena Swärdh.