Amfetaminfabriken i Blekinge – tre släppta

Karlskrona Artikeln publicerades

Tre män som misstänks för inblandning i den amfetaminfabrik som nystats upp i Blekinge har släppts.

De tre männen släpptes av Uppsala tingsrätt, rapporterar P4 Blekinge.

Två av de misstänkta, en pappa och dennes son togs av polis i maj i trakterna kring Uppsala – med fem kilo amfetamin i bilen. Den tredje är en stockholmare som misstänks ha kommit i kontakt med narkotika under 2017.

– De är fortsatt misstänkta för grovt narkotikabrott. Men eftersom utredningen har fördröjts så anser jag inte att det är proportionerligt att just de här tre ska sitta häktade ända fram till i vår då jag väcker åtal, säger åklagaren Thomas Forsberg till P4 Blekinge.

Därefter svällde härvan som ledde vidare till två krögare i Blekinge, som nu misstänks ha tillverkat hundratals kilo amfetamin i ett restaurangkök i länet.

De båda Blekingekrögarna är dock fortsatt häktade misstänkta för grov narkotikabrott – de omhäktades i mitten av augusti.

Enligt åklagarna är detta storleksmässigt en av de största amfetaminhärvorna i Sverige någonsin.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.