Anrik musikbutik byter ägare

Karlskrona Artikeln publicerades
Det dröjde ett bra tag innan Lennart Manneklint hittade ”rätt” ägare till sin anrika rörelse - men nu har det skett.
Foto: Björn Mogreen
Det dröjde ett bra tag innan Lennart Manneklint hittade ”rätt” ägare till sin anrika rörelse - men nu har det skett.

Anrika RM Musik i Kopmans Backe har fått nya ägare – med stora planer för framtiden.

Den tidigare ägaren Lennart Manneklint bjöd ut sin rörelse till försäljning redan för drygt tre år sedan, men poängterade då i en Sydöstranintervju att han inte hade bråttom. Det var viktigare att hitta rätt ägare. Därför satte han också prislappen låg.

Och ägarbytet lät också vänta på sig. Först häromveckan blev det klart. Nye ägaren vill vänta med att presentera sig, men hans butikschef, Mikael Öhman, finns redan på plats – med sina erfarenheter från branschen från Stockholm, men själv just nu boende på Öland.

– Vi har många planer för butiken. En är att skapa en ny livescen här, för framför allt lokala band att hyra in sig på. Men vi tänker också ta in lite tyngre namn i artistvärlden, för workshops, avslöjar Mikael Öhman för Sydöstran.

– Vi har också tagit in lite fler och senare modeller av gitarrer, och tänker också satsa mer på blås, när vi väl landat. Vi tänker också satsa på uthyrning av ljudanläggningar.

– Ambitionen är att skapa en varm atmosfär, och en go hemkänsla.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.