Är detta Sveriges godaste macka?

Karlskrona Artikeln publicerades
En ekologisk fralla med närproducerade ingredienser är Ida Anderssons hopp i Mack-SM.
Foto:Patric Johansson
En ekologisk fralla med närproducerade ingredienser är Ida Anderssons hopp i Mack-SM.

Ida Andersson ställer upp i Mack-SM med "Jordnära". Här får du det smaskiga receptet.

I november utses Sveriges godaste macka. Åtta finalister har tagits ut till tävlingen, bland dem Ida Andersson från Café 3G i Karlskrona. Tillsammans med arbetskamraterna har hon komponerat mackan Jordnära.

Brödet är en ekologisk fralla bakad på bland annat rödbetor, morötter och potatis. På den ligger hjortkalvstek, getost, nötter, päronmarmelad och rostade hasselnötter. Allt närproducerat.

– Vi sökte med vårt bidrag och så kom vi till final, det känns jättebra, hur stort som helst, säger Ida Andersson till Sydöstran.

Vad tror du om dina chanser i finalen?

– Jag hoppas förstås på vinst, men det är tufft, många fina bidrag. Men jag är i vilket fall glad över att ha kommit till final.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.