Avdelning 57 stänger

Karlskrona Artikeln publicerades

Avdelning 57 på Blekingesjukhuset stänger 7 januari och patienterna fördelas ut på andra avdelningar.

Karlskrona

Orsaken av uppges av Radio P4 Blekinge vara brist på personal, framför allt sjuksköterskor, men även undersköterskor.

– Vi har sett att det varit tufft på avdelningen en längre tid, säger Jonas Ekestubbe i Vårdförbundet till Sydöstran.

– Vi vill att man ska göra en händelseanalys för att se vad som lett fram till den här situationen och varför man har behövt ta till en sådan åtgärd som att tillfälligt stänga avdelningen.

På Avdelning 57 behandlas lungpatienter, njurpatienter, diabetespatienter och några palliativa fall. De här patienterna ska nu ut på andra avdelningar.

– Då gäller det också att kompetensen från Avdelning 57 följer med ut till de avdelningarna. Och eftersom det var brist på personal, så följer ju den bristen också med.

– Därför är det viktigt att sjukhusledningen för en dialog med personalen på de avdelningar som berörs, säger Jonas Ekestubbe Jernby i Vårdförbundet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.