Bebis slutade andas – nu hyllas hjältarna på Facebook

Lösen Artikeln publicerades
Foto:Skärmdump Facebook

Den otäcka händelsen i går har fått stor spridning på sociala medier – nu tackar nyblivna mamman Sara Sandström tre okända kvinnor som hoppade ur bilen och sannolikt räddade livet på sjuveckors-bebisen Linnéa.

Dramat som utspelade sig i onsdags har spridits på Facebook där mamman Sara Sandström valt att dela med sig av den traumatiska händelsen.

Kommentatorsfälten har översvämmats av hjärtan och lättade kommentarer kring det som till slut slutade så väl för lilla bebisen Linnéa och hennes familj.

Sara och hennes nyfödda dotter Linnéa satt i bilen på E22:an i höjd med Lösen utanför Karlskrona när den lilla bebisen plötsligt började skrika så våldsamt att hon slutade att andas.

– Jag såg i spegeln att hon inte fick luft. Jag bara tvärnitade och drog ut henne ur bilen och började skaka henne, berättar Sara Sandström för SVT Blekinge.

Den lilla flickan hade i det läget blivit både röd och blå i ansiktet.

– I paniken tänker man inte klart, men jag försökte stanna några bilar, berättar hon vidare.

Till slut stannade en bil i vägkanten samtidigt som tre kvinnor hoppade ur för att hjälpa till.

– En av dem stoppade in fingrarna i munnen så Linnéa efter ett tag börjar kräkas upp slem och skum, säger hon till SVT Blekinge.

När en av de tre kvinnorna ringt 112 dröjde det inte länge förrän ambulansen var på platsen och tog över arbetet.

Sara lyckades inte fånga varken namn eller telefonnummer till de tre vardagshjältarna som sannolikt styrde undan en tragedi. Mon hon har lyckats tacka dem via sitt känslosamma Facebook-inlägg.

– Jag har fått tag på alla tre och tackat dem. De vet om hur tacksam jag är. När jag beställde inbjudningskort till Linnéas dopfest i går insåg jag hur nära det var att vi förlorat henne.