Insändare: Bli inte gammal, bli inte sjuk

Insändare Artikeln publicerades
I dag, år 2019, är det slut på all empati och medkänsla. Detta gäller hela samhället, men mest inom sjukvården, skriver Laila Johansson.
Foto: Pontus Lundahl/TT
I dag, år 2019, är det slut på all empati och medkänsla. Detta gäller hela samhället, men mest inom sjukvården, skriver Laila Johansson.

I så fall måste du se till så att du har någon anhörig som kan tala för dej.

Detta hjälper ändå inte. Ligger du sjuk så bollas du mellan Landstinget, (Regionen) och kommunerna. Efter en viss tid ska du vara färdigbehandlad och skickas vidare antingen till korttidsboende eller långvarigt äldreboende, men ännu hellre hem och vårdas av hemtjänst.

I dag, år 2019, är det slut på all empati och medkänsla. Detta gäller hela samhället, men mest inom sjukvården.

Då den behövande skrivs ut och eventuellt skickas hem till bostaden blir det också den anhörige som drabbas. Vi som levt ett långt liv och har betalat skatt och inte legat samhället till last tidigare, skulle ha rätt till en dräglig äldrevård. Ättestupan vore bättre!

Nu under semestertider är allt satt på sin spets, ingen kommunikation mellan berörda instanser vid patientens förändrade behandling eller flyttning hit och dit. Är det utbildade semestervikarier, eller?

Ni som sitter som våra representanter, folkvalda politiker måste inse att här behövs stora förändringar. Pengar skyller man ofta på, arbeta då för att detta möjliggörs. Ni politiker har hela ansvaret. Vi är trötta på att bli undanskuffade. Hela sjukvården borde lyda under staten.

Laila Johansson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.