Bröllopspar sökes!

Karlskrona Artikeln publicerades
Robin Rigestam och de övriga eleverna på restaurang- och livsmedelsprogrammet på af Chapmangymnasiet står redo att arrangera festernas fest för ett lyckligt bröllopspar i vår.
Foto: Mattias Mattisson
Robin Rigestam och de övriga eleverna på restaurang- och livsmedelsprogrammet på af Chapmangymnasiet står redo att arrangera festernas fest för ett lyckligt bröllopspar i vår.

Går du i bröllopstankar, är sugen på att gifta dig i maj och letar efter någon som kan ordna bröllopsmiddagen? Då har af Chapmangymnasiet lösningen för dig.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet söker nu ett par som vill låta eleverna ordna festernas fest för dem.

Eleverna som läser sista året på restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning kök och livsmedel ska som gymnasiearbete nästa termin anordna en bröllopsmiddag för ett större sällskap. Kockar, serveringspersonal och lokal har man, men det finns en sak man saknar.

– Vi söker nu ett bröllopspar med 45 till 60 gäster som vi kan få ordna bröllopsmiddagen åt, säger Melker Karlström, som läser sista året på programmet.

Fakta

Så går bröllopsmiddagen till

Bröllopsmiddagen hålls den 18 maj 2019 och är för 45–60 gäster.

I paketet ingår lokal på Östersjöskolan i Karlskrona, trerätters middag, dryck, dekoration och blomsterarrangemang samt personal i form av elever och undervisande lärare.

Bröllopsparet bestämmer meny och dukning utifrån de förslag som eleverna presenterar.

Dragning av vinnande bröllopspar sker den 10 december 2018.

Presentation av elevernas förslag sker den 21 januari 2019, där bröllopsparet närvarar.

Provning av den utvalda middagen sker fredagen den 10 maj 2019 tillsammans med bröllopsparet och ett 15-tal gäster inbjudna av skolan. Provmiddagen är kostnadsfri för bröllopsparet, dock inte drycken. Övriga gäster betalar för både mat och dryck.

Visa mer...

Några förutsättningar är redan satta av praktiska skäl. Bröllopsmiddagen sker lördagen den 18 maj nästa år i Östersjöskolans matsal i Karlskrona. Middagen bekostas av bröllopsparet, till ett fördelaktigt pris.

– Vi har varit tvungna att spika det här datumet eftersom eleverna är på praktik större delen av våren och kommer tillbaka strax innan, och sedan ska vi hinna sätta betyg innan studenten, förklarar Jenny Williamsson, lärare på restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Eleverna på restaurang- och livsmedelsprogrammet söker ett bröllopspar till sitt gymnasiearbete. Från vänster Jonathan Ottosson, Annie Svensson och Melker Karlström.
Foto: Mattias Mattisson
Eleverna på restaurang- och livsmedelsprogrammet söker ett bröllopspar till sitt gymnasiearbete. Från vänster Jonathan Ottosson, Annie Svensson och Melker Karlström.

Eleverna ska genom gymnasiearbetet visa upp sina praktiska kunskaper, att man är redo för arbetslivet och kan det man behöver kunna.

Det är första gången som af Chapmangymnasiet testar att arrangera en bröllopsmiddag. Förra året anordnade man en vinprovning med mat till ett större sällskap.

– Alla i klassen kommer att få lämna ett förslag på en trerättersmeny samt dekoration och blomsterarrangemang. Bröllopsparet väljer sedan vilka rätter och vilket bordsarrangemang de vill ha, säger Annie Svensson.

– Det svåra kan bli att hitta ett bröllopspar, men jag tror nog att det finns de som är intresserade. Det blir klart billigare än om man måste ordna allt själv med mat, servering och lokal, säger klasskamraten Jonathan Ottosson.

Jenny Williamsson är lärare på restaurang- och livsmedelsprogrammet på af Chapmangymnasiet.
Foto: Mattias Mattisson
Jenny Williamsson är lärare på restaurang- och livsmedelsprogrammet på af Chapmangymnasiet.

På bröllopsmiddagen kommer en av eleverna vara ansvarig för köket och en annan tar rollen som hovmästare med ansvar för servering. Eleverna har erfarenhet av att laga mat för större sällskap. Den stora utmaningen kommer bli att gå efter kommando och att alla gäster ska få mat samtidigt.

– Vi har fått lära oss att hålla koll på flera saker samtidigt och jobba som ett lag, så det här kommer att gå bra, säger Melker Karlström.

– Dessutom kommer vi att finnas på plats hela tiden som stöttning, inflikar läraren Jenny Williamsson.

Nu inväntar man spänt anmälningar från intresserade brudpar. Mejla skolan här, om ni är intresserade av att delta i urvalet till bröllopsmiddagen och skriv en kort presentation av er själva så deltar ni i dragningen. Dragning av vinnande bröllopspar sker den 10 december.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.