BTH får 13 miljoner mer nästa år

Karlskrona/Karlshamn Artikeln publicerades
BTH får 13 miljoner kronor mer nästa år.
Foto: Mattias Mattisson
BTH får 13 miljoner kronor mer nästa år.

Blekinge tekniska högskola föreslås få drygt 13 miljoner kronor mer för utbildning och forskning för 2020.

I onsdags presenterades budgetpropositionen för 2020 och i den ges cirka en halv miljard mer till landets lärosäten, jämfört med den beslutade budgeten förra året. Det innebär också att Blekinge tekniska högskola får 13 miljoner kronor mer.

– Genom den här budgeten kan kunskapslyftet fortsätta med nya utbildningsplatser vid universitet och högskolor runtom i hela landet. Det betyder att vi kan bygga ut förskollärar- och lärarutbildningar, ingenjörsutbildningar, samhällsbyggnadsutbildningar, vårdutbildningar samt läkarutbildningar, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.