Cancersjuka Linnea allt bättre – men pengar saknas

Karlskrona/Mexiko Artikeln publicerades
Sexåriga Linnea Nordström från Lyckeby svarar fint på cancerbehandlingen – men nu vädjar familjen om ekonomiska bidrag för att kunna fortsätta.
Foto:Privat
Sexåriga Linnea Nordström från Lyckeby svarar fint på cancerbehandlingen – men nu vädjar familjen om ekonomiska bidrag för att kunna fortsätta.

En lyckosam cancerbehandling i Mexiko – men pengarna börjar ta slut.

Nu vädjar familjen Nordström om ekonomisk hjälp igen, annars kan sexåriga Linnea tvingas avbryta sin framgångsrika kamp mot hjärntumören.

Sydöstran har tidigare berättat om lilla Linnea, sexåringen från Karlskrona, som blivit omskriven i lokalmedia sedan familjen drog igång en insamling på nätet för behandling av hennes aggressiva cancertumör i huvudet.

I februari i år ramlade det, på bara ett par dygn, in hela två miljoner kronor från välvilliga givare från hela världen.

Behandlingen i Monterrey, Mexiko, har gått klart över förväntan och under måndagen skrev pappan Kristoffer Nordström på familjens insamlingssida att Linnea precis kommit hem igen till det tillfälliga boendet i Monterrey.

Nu bockar man av den sjätte behandlingen som går ut på att krympa tumören – utöver den fjärde och sista immunterapin som gjordes samtidigt.

– Vi har nu sett bilder jämfört med de första magnetröntgenbilderna från maj och förändringen i tumören är signifikant. Mycket mindre tumörmassa och storlek, det visas också i Linneas allmänna tillstånd.

– Hon springer nu och leker utan problem, hon har återfått funktionen i sin högra hand, hon är nyfiken igen och försöker nya saker och hon skrattar. Åh, hennes skratt är så smittsamt nu och sätter stora leenden på våra ansikten, skriver Kristoffer på sajten youcaring.com.

Inom kort planerar familjen att ta sig hem för att Linnea ska kunna börja förskolan hemma i Lyckeby.

Att hon svarat så bra på behandlingen visar att man vält rätt väg.

– Vad vi nu också vet är att detta utan tvekan är behandlingen för oss och det kommer att bli behandlingen för Linnea under en lång tid framåt.

Men – behandlingen är dyr. Via insamlingssidan har man hittills fått in 233 000 euro, drygt 2,3 miljoner svenska kronor, men nu behövs mer pengar. Annars kan man tvingas sluta den lyckosamma behandlingen i december.

– Det är en underdrift att säga att vi inte tänker på det här dagligen och oroar oss för hur vi ska göra ekonomiskt. Vi har haft många av er som redan i maj frågade hur det är ekonomiskt och att säga till om vi behöver mer pengar till behandlingen.

Det är nu som vi ödmjukt säger att vi behöver mer pengar och er hjälp än en gång.

Familjen poängterar att stora som små gåvor är välkomna, och uppmanar alla att dela deras vädjan via sociala nätverk såsom Facebook.

Fotnot: Familjen har även ett swishnummer, 0723-580953.