Dags för skrattfest i Skrävle igen

Skrävle Artikeln publicerades
Det blir många karaktärer att stifta bekantskap med för publiken.
Foto:Mattias Mattisson
Det blir många karaktärer att stifta bekantskap med för publiken.

Under fredagen har Skrävle Bed & Breakfast sin premiärföreställning i Svens lada i Skrävle. Skrävle teatersällskap bjuder på skrattfest med både brittiska och svenska humorreferenser.

Idag är det premiär för Skrävle teatergrupps årliga sommarpjäs i Skrävle. Sydöstran var på plats under tisdagen då den näst sista repetitionen hölls.

– Vi har valt att kalla det ett sommarlustspel. Det är till för att människor ska komma hit och skratta och ha en rolig stund, säger Fredrik Karlsson som är huvudansvarig för pjäsen.

Årets sommarteater heter Skrävle Bed & Breakfast och kan beskrivas som en blandning mellan Pang i bygget och en av Stefan och Kristers Jäkelskapsfarser. Skämten smattrar oavbrutet från scenen.

Handlingen kretsar kring ett bed and breakfast med en minst sagt virrig ägare och stab, som tar hand om minst lika virriga gäster. Här ryms allt från otrohetsaffärer till utredningar av mord som aldrig ägt rum. En uppsjö av karaktärer samsas på scenen och alla spelas av personer av bosatta i Skrävle med omnejd.

– Vi spelar barn i en detektivbyrå som håller på att lösa ett mord, säger Agnes Karlsson som är 11 år.

Bredvid sig har Agnes jämnåriga Alice Håkansson. Båda är rutinerade på scen och har varit med i varenda sommarpjäs i Skrävle sedan starten 2009.

– Det roligaste är att få rosor och godis när pjäsen är slut, säger Alice.

Detektivbyrån rymmer också Gustav Johansson och Annie Jönsson som båda är 12 år, och nioåriga Emilia Holgersson som är pjäsens yngsta deltagare.

Detektivgänget är överrens om att sista föreställningen alltid är roligast. Då brukar de skoja lite på scenen och ibland involvera publiken.

Fredrik Karlsson berättar att manus till föreställningen skrevs under våren och att repetitionerna startade i juni. Han tror att han själv är nervösast av alla inför öppningsföreställningen. Hos de yngre förmågorna finns det däremot inga premiärnerver.