De har tagit över prisad rastplats

Karlskrona Artikeln publicerades
Maria
Foto: Nanna Jami
Maria "Mia" Axelsson och Kristian Marin Johansson.

Kristian Marin Johansson och Maria Axelsson har tagit över Brofästet Senoren som har prisats flera gånger.

– Vår tanke är att utveckla och förbättra den befintliga verksamheten, säger hon.

Kristian Marin Johansson och hans sambo Maria "Mia" Axelsson driver Brofästet Senoren, som ligger precis vid Möcklösundsbron. De tog över verksamheten från Kristians föräldrar tidigare i år.

– Jag är uppvuxen med detta och har varit med i över 30 år och sett hur mamma och pappa har byggt upp och skött verksamheten. Jag har alltid tänkt att jag skulle ta över en dag, säger Kristian.

Sedan övertagandet har de gjort en del förändringar.

– Vi har renoverat altanen som fått ett nytt räcke och trappa. Sedan har vi ett nytt kök. Renoveringen blev klar i samband med att vi öppnade för säsongen den 1 maj, säger Maria.

Hon berättar att de är noga med att inte göra för stora ändringar.

– Vi tog över konceptet. Man kommer fortfarande att känna igen sig här. Vår tanke är att utveckla och förbättra den befintliga verksamheten, säger hon.

De har två heltidsanställda och tre sommarjobbare. Parets föräldrar brukar också hjälpa till.

– Alla här är som en stor familj. Många har varit med länge och vet hur allt fungerar. Våra föräldrar brukar hjälpa till om det behövs. Jag ser inte det här som ett jobb utan en livsstil, säger Kristian.

– Det är roligt att träffa alla kunder och turister. Många av de som kommer hit har varit här flera gånger så det känns som om det är ens vänner som kommer tillbaka, säger Maria.

Paret som i dag bor i Säby och träffades för sju år sedan berättar att de har många planer för stället.

– Vi har en del som vi vill göra, men vad det är väljer vi att hålla för oss själva ett tag till, säger Maria.

Brofästet Senoren har prisats flera gånger. I år utsågs de till Blekinges bästa rastplats av Riksförbundet M Sverige som tidigare hette Motormännen. Det är åttonde gången totalt och fjärde året i rad som de kammar hem priset.

– Det är jättekul och det är något som vi ska fortsätta att arbeta för, säger han.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.