De laddar för en festlig mässa till helgen

Karlskrona Artikeln publicerades
Åsa Tunell Dahlström, Katarina Olsson, Anke Andersson och Halewijn Bulckaen är med i företagsnätverket Bröllopsstaden Karlskrona, som arrangerar mässan Fest och bröllop på söndag.
Foto:Mattias Mattisson
Åsa Tunell Dahlström, Katarina Olsson, Anke Andersson och Halewijn Bulckaen är med i företagsnätverket Bröllopsstaden Karlskrona, som arrangerar mässan Fest och bröllop på söndag.

Bröllopsstaden Karlskrona breddar sitt koncept och lyfter nu fram produkter och tjänster som passar fler festtillfällen än bara bröllop.

Något gammalt och något nytt. Det sägs vara några av ingredienserna i ett lyckat bröllop, och borde därför också fungera för en mässa med bröllop och fest som tema.

– Bröllopsmässan i Karlskrona är ett inarbetat koncept och vi byter nu namn till Fest och bröllop Karlskrona, med syfte att visa upp ännu fler spännande företag och produkter. Vi vill bredda konceptet och visa att våra helhetslösningar passar till mer än bara bröllop, säger Halewijn Bulckaen på Atelier Halewijn, en av arrangörerna och utställarna på årets mässa.

Mässan arrangeras nu på söndag och hålls för andra gången i ordningen på Blekinge tekniska högskola. Bland utställarna finns flera lokala företag inom bland annat kläddesign, smyckesdesign, fotografering, skönhet och catering.

Ett antal modeller ska också visa upp en helhet av mode, smink, smycken och frisyrer.

– Vi kommer i år har minglande modeller och ingen traditionell uppvisning. Modellerna kommer att vara pålästa om vad de bär, vem som gjort deras hår och kunna ge allmän information, säger Åsa Tunell Dahlström.

– Ett bröllop är en väldigt speciell tillställning och skiljer sig mycket från andra arrangemang som man har erfarenhet av. Då kan det vara bra med lite experthjälp och vi täcker det mesta, säger Anke Andersson.

Företagsnätverket Bröllopsstaden Karlskrona, har valt att låta mässan även omfatta jubileum, dop, studentfester och andra festligheter.

– Just nu är det mycket överraskningsfester och det är inte alltid den som står i centrum som arrangerar festen, säger Åsa Tunell Dahlström.

Nytt är också att mässan har flyttats till hösten för att ligga bättre i tiden för de som planerar inför ett bröllop eller en stor fest under sommaren.