De representerar Sverige i Kina: ”Lite nervöst”

Karlskrona Artikeln publicerades
Frisörerna Frida Wiik och Emelie Othén är några av dem som ska representera Sverige i Kina nästa vecka.
Foto: Andreas Blomlöf
Frisörerna Frida Wiik och Emelie Othén är några av dem som ska representera Sverige i Kina nästa vecka.

Emelie Othén och Frida Wiik från Karlskrona deltar i en frisyrshow som hålls i Kina nästa vecka.

Fyra frisörer ska representera Sverige i en frisyrshow i Kina. Två av frisörerna är Emelie Othén från salong Bergfeldts och Frida Wiik från salong Etage i Karlskrona. Det är första gången frisyrshowen, Youth hair stylist art festival, arrangeras och runt 10 000 besökare väntas komma.

– Vi åker på söndag. Festivalen äger rum på tisdag och onsdag nästa vecka. Vi kommer att visa upp olika håruppsättningar på onsdag. Vi har inte fått så mycket information, utan det får vi när vi är på plats, säger Emelie Othén.

Hon berättar att man kommer få göra frisyrer utifrån ett tema.

– Det blir förmodligen mycket flätor och tvinnat hår. Vi ska tolka ett moodboard och göra frisyrerna utifrån det.

Hur känns det?

– Det är lite nervöst eftersom vi inte vet så mycket. Det ska bli spännande. Det är alltid utmanande och utvecklande. Vi fyra från Sverige kommer arbeta tillsammans och det är första gången vi deltar i en sådan här stor show, säger Emelie

– Det ska bli väldigt kul, säger Frida.

Hur kommer det sig att ni är med?

– Detta är helt frivilligt. Det fanns fyra platser, så man var tvungen att vara snabb. Det är kul att få arbeta med andra frisörer. Jag är mest orolig över att man inte hinner bli klar i tid, men det brukar alltid lösa sig, säger Emelie.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.